Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хто має право здійснювати продаж алкогольних напоїв на розлив без споживання на місці

, опубліковано 28 липня 2021 о 16:01

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області роз’яснюють, які СГ за наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями мають право здійснювати продаж алкогольних напоїв на розлив без споживання на місці.

Продаж алкогольних напоїв на розлив без споживання на місці дозволяється суб’єктам господарювання (у тому числі іноземним суб’єктам господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) – виробникам кріплених виноматеріалів та вин продукції власного виробництва, за наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, у якій про це є відповідний запис органу, що видав таку ліцензію. При цьому Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» встановлено обмеження лише на тару, з якої реалізується така продукція – тара місткістю від 50 до 600 літрів.

Під час обслуговування в закладах (підприємствах) ресторанного господарства за бажанням споживачів алкогольні напої можуть бути продані без споживання на місці тільки у відповідній упаковці.

 ДПС у Закарпатській області