Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ужгороді обговорили актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів

, опубліковано 22 липня 2021 о 09:54

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбулася робоча нарада керівництва ГУ ДПС у Закарпатській області та Закарпатського окружного адміністративного суду. Про це інформує ЗМІ Сергій Ігнатенко – в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Закарпатській області.

Варто зазначити, що в робочій нараді взяли участь Сергій Ігнатенко – в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Закарпатській області, Сергій Рейті – голова Закарпатського окружного адміністративного суду, Марина Токар – начальник управління супроводження судових справ ГУ ДПС у Закарпатській області, Ольга Петрова – заступник начальника управління – начальник відділу супроводження в судах податкових спорів за позовами до органів ДПС управління супроводження судових справ ГУ ДПС у Закарпатській області.

За словами Сергія Ігнатенка серед питань, які було обговорено – застосування правової позиції Верховного Суду щодо строків звернення до суду після застосування процедури адміністративного оскарження; практика розгляду судових справ щодо реєстрації податкових накладних та скасувань рішень про віднесення платника податків до категорії ризикових згідно з Постановою КМУ №1165; надання контролюючим органом доказів, здобутих після винесення оскаржуваного рішення в процесі судового розгляду справи та визнання їх належними в контексті статті 77 КАС України.

Насамкінець учасники домовились, що такі робочі наради необхідно проводити систематично.

ДПС у Закарпатській області