Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Петріченко: податкова служба готова до діалогу та плідної співпраці задля розвитку Закарпаття

, опубліковано 30 липня 2021 о 16:00

Сьогодні, 30 липня 2021 року, в Ужгороді відбулась робоча зустріч за участі Михайла Лаби, народного депутата України з представниками малого та середнього бізнесу, руху SaveФОП. В заході також взяв участь Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

В ході робочої зустрічі учасники обговорили необхідність внесення  змін до податкового законодавства, зокрема, щодо розвитку малого бізнесу, спрощеної системи оподаткування та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

За словами Олексія Петріченка, спрощена система оподаткування є затребуваною серед малого бізнесу. Єдиний податок входить до трійки лідерів податкових надходжень до місцевих бюджетів. Однак, переконаний начальник податкового відомства, слід внести законодавчі зміни аби ця система не використовувалась для мінімізації податкових зобов’язань, а давала змогу малому бізнесу ефективно працювати, сумлінно сплачувати податки та наповнювати місцеві бюджети.

Також під час заходу йшлося про те, що місцеві органи влади, щоб розвиватись, повинні сумлінно підходити до встановлення ставок місцевих податків та зборів.

– Ми проводили зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, і просили їх враховувати й знаходити баланс між потребами громади й фінансовими можливостями населення міст, селищ та сіл. Наразі територіальні громади прийняли ставки по місцевих податках і зборах на 2022 рік. В наступному році ми нараховуватимемо податки вже за рішеннями, які були прийняті до 15 липня 2021 року. Тоді ми, а також місцеві органи влади побачать, чи виконали вони своє завдання й чи достатньо вони отримають коштів у свої бюджети, – наголосив Олексій Петріченко.

Керівник податкового відомства також запевнив усіх присутніх, що податкова служба готова до діалогу та плідної співпраці задля розвитку регіону та створення привабливого інвестиційного клімату в Закарпатській області.



ДПС у Закарпатській області