Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОП Ужгородської ДПІ навчали платників отримувати витяг щодо стану розрахунків з бюджетом онлайн

, опубліковано 05 серпня 2021 о 17:04

Фахівці Ужгородської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області, в Центрі обслуговування платників, навчали платників податків як отримати через «Електронний кабінет» витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами, а також роз’яснювали новації у сфері застосування РРО/ПРРО.

Насамперед податківці зазначають, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

За словами податківців, для отримання інформації, платник має надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за формою «F/J1300203» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини «Електронного кабінету».

Фахівці проінформували, що відповідь на запит платнику податків надсилається через Електронний кабінет не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1400203». Перевірити дані, за якими сформовано Витяг можна за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Що стосується реєстраторів розрахункових операцій то податківці наголосили суб’єктам господарювання, що з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за такими видами:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

За матеріалами Ужгородської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області