Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичним особам: не пропустіть останній термін плати за землю до кінця серпня 2021

, опубліковано 11 серпня 2021 о 16:21

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що відповідно до п.286.5 ст.286 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), нарахування фізичним особам сум плати за землю (земельний податок та орендна плата з фізичних осіб) проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення земельного податку за формою, встановленою в порядку, визначеному ст. 58 ПКУ.

Плата за землю фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п. 287.5 ст. 287 ПКУ).

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 5 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу (ст. 124.1 ПКУ).

 ДПС у Закарпатській області