Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Свалявської ДПІ провела робочу зустріч щодо адміністрування майнових податків

, опубліковано 19 серпня 2021 о 16:10

Нещодавно, начальник Свалявської ДПІ Ганна Лендєл разом із фахівцями, провела зустріч з головами Полянської та Керецьківської територіальних громад. В ході проведених заходів обговорено деякі питання щодо адміністрування майнових податків.

Зокрема, учасники робочих зустрічей основну увагу зосереджували на тому, що на підставі затверджених ставок органами місцевого самоврядування податковими органами сформовано податкові рішення та розрахунки сум податкових зобов’язань податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, які необхідно сплатити громадянам. Наразі громадяни повинні сплатити майнові податки за 2020 рік.

За словами податківців, якщо платник не згоден із сумою, зазначеною у повідомленні або взагалі не отримав його, проте має у власності об’єкти, що підлягають оподаткуванню, то в такому випадку для звірки та узгодження сум нарахованих податків йому необхідно звернутися до Центру обслуговування платників податкових органів та надати необхідний пакет документів ( ІПН, паспортні дані, документи, що засвідчують право власності на нерухомість або навпаки відчуження).

– Податки на нерухоме майно є вагомою складовою місцевих бюджетів, саме тому їх належна сплата громадянами є вкрай важливою, наголошує Ганна Лендєл .

Крім того, начальник Свалявської ДПІ звернула увагу, для того щоб дізнатися особисті розрахунки з бюджетом, громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника, такий сервіс є доволі зручним.

Завершуючи зустріч Ганна Лендєл подякувала присутнім за співпрацю та допомогу у вирішенні питань, які виникають при адмініструванні місцевих податків і зборів, що результативно та позитивно впливає на виконання дохідної частини бюджетів територіальних громад.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області