Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Воловецької ДПІ провели робочу зустріч із суб'єктами господарювання

, опубліковано 20 серпня 2021 о 13:13

Щочетверга у Воловецькій ДПІ Головного управлінні ДПС у Закарпатській області проводяться зустрічі, семінари та тренінги з питань застосування податкового законодавства та актуальних електронних сервісів від ДПС.

На останній зустрічі працівники ДПІ нагадали платникам податків про те, що перелік суб’єктів господарювання, яким необхідно використовувати PPO з 1 січня 2021 року розширився. Зокрема, старший державний інспектор Віра Півкач наголосила платникам, що вони обов'язково повинні застосовувати касові апарати, якщо реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту; реалізовують лікарські засоби, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я; реалізовують ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння. Також необхідно використовувати PPO платникам єдиного податку, обсяг доходу яких протягом року перевищив 200 розмірів  мінімальної заробітної плати.

Крім того,Є податківець інформувала, що суб'єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний PPO залежно від своїх потреб. Реєстрація програмного PPO відбувається онлайн, в Електронному кабінеті, z-звіт створюється в автоматичному режимі ,без ризику санкцій за його не створення для платника. З 1 січня  2022 року використовувати PPO зобов’язані ФОПи-єдинщики 2-4 групи.

Державний інспектор Оксана Жук проінформувала платників податків про електронні сервіси від податкової . Серед сервісів, які надає податкова онлайн - подання звітності в електронному вигляді. Вона підкреслила, що подання податкової звітності в електронному вигляді через «Електронний кабінет» має багато переваг як для платників податків, так і для податкової служби. Зокрема, платники податків отримують такі персоналізовані послуги

як:

– персоніфікований податковий календар;

– подання звітності в електронному вигляді до органів ДПС, пенсійного

фонду та статистики; листування з органами ДПС;

– подання запитів, заяв для отримання інформації;

– інформація про стан розрахунків з бюджетом;

– реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі податкових накладних;

– інформації з Єдиного реєстру податкових накладних.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області