Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Хустської ДПІ роз’яснюють платникам актуальні норми податкового законодавства

, опубліковано 28 серпня 2021 о 13:25

Фахівці Хустської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області робочі зустрічі з платниками податків щодо податку на нерухоме  майно, відмінне від земельної ділянки, зокрема порядку подачі відомостей при змін власника майна. Крім того йшлося й про отримання пільг при оподаткуванні земельним податком пенсіонерів.

За словами працівників інспекції, у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому він набув право власності.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Що стосується отримання пільг при оподаткуванні земельним податком пенсіонерів, то податківці зазначають, що згідно Податкового кодексу пенсіонери за віком не сплачують податок за землю.

Фізична особа, яка має підстави для отримання пільг щодо сплати земельного податку (незалежно від кількості земельних ділянок у її власності), подає контролюючому органу за місцем знаходження земельної ділянки, що знаходяться у власності такої особи (якщо має у власності декілька земельних ділянок) заяву довільної форми про застосування пільги та документи, що посвідчують її право на пільгу зокрема, пенсійне посвідчення (за віком).

За матеріалами Хустської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області