Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Іршавської ДПІ провів робочу зустріч з керівництвом міськради щодо податкової амністії

, опубліковано 07 вересня 2021 о 15:43

Начальник Іршавської ДПІ Романом Жибак провів робочу зустріч з головою Іршавської міської ради Віктором Симканинцем та керівниками структурних підрозділів Іршавської міської ради. В ході зустрічі обговорювалась податкова амністія.

Роман Жибак повідомив, що із набранням чинності Закону України №1539-IX, фізичні особи у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких у свій час не були сплачені податки і збори.

Одноразове добровільне декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільно декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація.

За словами податківця, важливою особливістю добровільного декларування активів є те, що подача одноразової декларації є правом, а не обов'язком фізичної особи. При цьому, у декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Роман Жибак поінформував присутніх про те, які активи підлягають добровільному декларуванню та за якими ставками доходи будуть оподатковуватись.

Сплатити збір одноразового (спеціального) добровільного  декларування необхідно протягом 30 календарних днів з дати подання декларації.

Варто зазначити, що учасники зустрічі домовились про співпрацю у питаннях інформування громадян та суб'єктів підприємницької діяльності про зміни у податковому законодавстві, а також про спільну роботу щодо контролю законності здійснення підприємницької діяльності суб'єктами господарювання на території Іршавської міської територіальної громади.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області