Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Виноградівщині під час робочої зустрічі говорили про одноразове добровільне декларування

, опубліковано 17 вересня 2021 о 10:15

Начальник Виноградівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області, Михайло Русняк провів робочу зустріч з головою Пийтерфолвівської ОТГ Йосипом Оросі з питання одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Серед питань, які обговорювалися під час зустрічі – ефективність адміністрування місцевих податків, детiнiзація доходів і легалізація найманої праці, дотримання правил торгівлі підакцизною продукцією, облік землі та нерухомості. Особливу увагу звернуто на питання одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Зокрема, під час зустрічі начальник ДПІ повідомив про початок кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, яка триватиме до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового декларування. Декларація подається виключно через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Скористатися одноразовим декларуванням можуть громадяни – резиденти та нерезиденти України, які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Подання декларації передбачає сплату збору. Його ставки залежать від об'екта декларування і складають вiд 2,5% до 9%, є й альтернативні ставки.

На завершення зустрічі Михайло Русняк наголосив на можливості отримання адміністративних послуг за допомогою сервісів "Електронний кабінет", "InfoTAX", "ЗIР", а також дізнатися актуальну інформацію на офіційній сторінці ДПС у Закарпатській області у соціальній мережі Facebook та Telegram-каналі.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області