Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тячівщині під час зустрічі говорили про податкову амністію

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:27

Днями в.о. начальника Тячівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області Іван Змерега провів зустріч із заступником голови Солотвинської територіальної громади Юрієм Пашку. Під час заходу посадовці обговорили питання одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Іван Змерега розповів про особливості застосування норм, передбачених Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Податківець пояснив, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів. Також зазначив, що відомості, які містяться в одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, окрім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду. Податківець наголосив, що у випадку необхідності додаткових роз’яснень громадяни можуть звернутись в Центр обслуговування платників Тячівської ДПІ щодо питань податкового законодавства.

У свою чергу заступник голови Солотвинської територіальної громади запевнив, що сприятиме більшій обізнаності мешканців громади про можливість скористатися податковою амністією до 1 вересня 2022 року.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області