Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Іршавщині під час робочої зустрічі йшлося про добровільне декларування активів

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 16:29

Днями начальник Іршавської ДПІ Роман Жибак провів робочу зустріч з працівниками апарату Кам’янської ТГ, депутатами Кам’янської ТГ та представниками Управління Держпраці у Закарпатській області, під час якої розглянули питання одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Зокрема, Роман Жибак повідомив присутнім, що з 1 вересня 2021 року стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори. Така деклараційна кампанія триватиме до 1 вересня 2022 року.

Як зазначив начальник інспекції, громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Надходження до бюджету за рахунок сплати такими громадянами одноразового збору стануть додатковим джерелом забезпечення соціальної підтримки, захисту і добробуту громадян, у тому числі тих, хто вирішить легалізувати свої доходи.

Одноразове добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

Під час заходу учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю у питаннях інформування громадян та суб’єктів підприємницької діяльності про зміни у податковому законодавстві, а також про спільну роботу щодо контролю законності здійснення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання на території Кам'янської ТГ.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області