Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час робочих зустрічей на Великоберезнянщині податківці роз’яснюють деталі добровільного декларування

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 15:43

Фахівці Великоберезнянської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області розповіли про деталі проведення одноразового (спеціального) декларування фізичними особами належних їм активів під час робочої зустрічі з колективом підрозділу Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області.

В ході зустрічі, зокрема, було надано роз'яснення про законодавчі аспекти одноразового декларування, а саме: 1 вересня 2021 року розпочалася кампанiя одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та триватиме до 1 вересня 2022 року. Декларант звільняється від кримінальноï, адмiнiстративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів. Відомості, що містяться в одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, окрім випадків, коли це передбачено законодавством.

Крім того, працівники Великоберезнянської ДПІ роз'яснили алгоритм дій фізичної особи, яка має кваліфікований електронний пiдпис, для направлення запиту про отримання відомостей з Державного реестру фізичних осіб через «Електронний кабінет».

Відтак працівники ДПІ звернули увагу присутніх на агітаційні матеріали, які розміщено на стендах інспекції. Крім того, порадили більше дізнаватись про одноразове добровільне декларування з повідомлень на сайті Головного управління ДПС у Закарпатській області (https://zak.tax.gov.ua), та офіційних сторінках податкових органів Закарпаття у соцмережах.

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області