Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці поінформували представника Ставненської територіальної громади про податкову амністію

, опубліковано 28 жовтня 2021 о 15:15

Фахівці Великоберезнянської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області провели робочу зустріч з керівником відділу персоналу Ставненської територіальної громади. Під час зустрічі йшлося про одноразове (спеціальне) декларування фізичними особами належних їм активів.

В ході зустрічі було надано роз’яснення про законодавчі аспекти одноразового декларування, а саме наголошено, що   1 вересня 2021 року розпочалася кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб і триватиме вона до 1 вересня 2022 року.

Податківці надали роз’яснення щодо активів, які не потребують подання декларації та по яких не здійснюється нарахування та сплата збору.

Так, зокрема за нерухоме майно розташоване на території України, якщо:

- квартира/квартири, загальна площа якої/яких не перевищує сукупно 120 кв. м., або майнові права, що підтверджені відповідними документами на таку квартиру або квартири у багатоквартирному житловому будинку незавершеного виробництва;

- житловий будинок/житлові будинки, зареєстрований/зареєстровані у встановленому порядку в Україні, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 квадратних метрів, або житловий будинок незавершеного будівництва чи будинки незавершеного будівництва, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 квадратних метрів, за умови наявності у такої фізичної особи права власності на земельну ділянку відповідного цільового призначення.

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області