Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПІ у м.Ужгороді: актуально про податкову знижку та звітність онлайн

, опубліковано 01 листопада 2021 о 14:05

Працівники ДПІ у м.Ужгороді проводять тренінги щодо подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України та подання звітності онлайн із застосуванням Електронного кабінету.

Зокрема, платників інформують, що форма податкової декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177). У формі декларації передбачено окремий додаток ФЗ для здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку із використанням права на податкову знижку.

Подавати декларацію громадянам необхідно до державних податкових інспекцій за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу за допомогою Електронного кабінету. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Фахівці наголошують, що «Електронний кабінет» – персональне автоматизоване робоче місце платника, в якому працювати він може без використання спеціального встановленого клієнтського додатка. Сервіс дає можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки.

За матеріалами ДПІ у м.Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області