Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хто є платником земельного податку, якщо ділянка надана для ведення фермерського господарства?

, опубліковано 02 листопада 2021 о 16:12

Оскільки платником земельного податку є власник земельної ділянки, то фізична особа (засновник фермерського господарства), що отримала правовстановлюючий документ на земельну ділянку, в якому визначено цільове призначення земельної ділянки – для ведення фермерського господарства, сплачує земельний податок за вказану земельну ділянку.

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають платнику податку у порядку, визначеному ст. 42 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 ПКУ.

Нагадуємо, що спілкуватися з Податковою службою та отримувати більше цікавої інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot, на сторінках у мережі Facebook – https://www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та https://www.facebook.com/tax.zakarpatia (ДПС у Закарпатській області), а також на телеграм-каналі ДПС – https://t.me/tax_gov_ua.

ДПС у Закарпатській області