Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Берегові податківці інформували платників про уникнення подвійного оподаткування

, опубліковано 11 листопада 2021 о 14:36

Працівники Берегівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області провели зустріч з платниками податків щодо роз'яснення застосування міжнародних договорів України (конвенції) про уникнення подвійного оподаткування при виплаті доходiв нерезидентам iз джерелом їх походження з України та які ставки податку з доходів нерезидентiв застосовуються при цьому.

Зокрема, податківці розповіли платникам, що перелік країн, з якими Україною укладенi мiжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування наведений, у листі ДПС від 04.02.2020 No 1852/7/99-00-09-02-02-07.

Якщо міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено iншi правила, ніж ті, що передбачені Податковим кодексом України, застосовуються правила міжнародного договору.

Застосування правил мiжнародного договору України здійснюється шляхом звiльнення від оподаткування доходів із джерелом їх походження України, зменшення ставки податку або шляхом повернення різниці між сплаченою сумою податку і сумою, яку нерезиденту необхідно сплатити вiдповiдно до міжнародного договору України.

Підставою для звільнення (зменшення) від оподаткування доходи джерелом їх походження з України є подання нерезидентом з урахуванням особливостей, передбачених п. 103:5 i 103.6 ст. 103 ПКУ (податковому агенту), яка виплачує йому доходи, довiдки (або й нотаріально засвiдченої копії), яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країдни, з якою укладено мiжнародний договір України, а також інших документiв якщо це передбачено мiжнародним договором України.

Слід зазначити, кожен конкретний випадок податкових що взаємовідносин потребує аналізу документів та матеріалів, які дають змогу ідентифікувати предмет запиту детальніше, тому для надання конкретноï вiдповiдi щодо правомірності застосування міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування при виплат доходiв нерезидентам iз джерелом їх походження з України та встановлених ставок податку з доходів нерезидентів податківці радять звернутись до контролюючих органів з наданням усiх копій документів для отримання індивідуальної податкової консультації відповідно до ст. 52 ПКУ.

За матеріалами Берегівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області