Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На виконанні у територіальних органах ДВС перебувають матеріали на 77,5 млн гривень податкового боргу

, опубліковано 24 листопада 2021 о 17:04

Таку цифру озвучив сьогодні Степан Кіяк – заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області під час міжвідомчої наради з представниками Управління забезпечення примусового виконання рішень в Закарпатській області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Захід за участі Степана Кіяка – заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, Ельвіри Собран – начальника управління по роботі з податковим боргом, Емми Петрушки – заступника начальника управління – начальника відділу моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення управління по роботі з податковим боргом, Олени Матяш – заступника начальника управління – начальника відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном, погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ управління по роботі з податковим боргом та Мирона Гайданки – заступника начальника управління – начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Закарпатській області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Сергія Хвасти – начальника Ужгородського відділу державної виконавчої служби та Андрія Плиски – начальник Ужгородського відділу державної виконавчої служби в Ужгородському районі проходив в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області.

Серед тем, які обговорили учасники – стан організації роботи по взаємодії ГУ ДПС у Закарпатській області з органами державної виконавчої служби; аналіз повноти охоплення заходами щодо стягнення податкового боргу з фізичних осіб – боржників та заборгованості зі сплати єдиного внеску; вжиття заходів щодо примусового виконання виконавчих документів про стягнення заборгованості з обов’язкових платежів та єдиного внеску у спосіб та в порядку, які встановлені Законом України «Про виконавче впровадження» від 2 червня 2016 року №1404-VIII (із внесеними змінами і доповненнями).

Учасники також обговорили проблемні питання, що виникають у ході примусового виконання виконавчих документів про стягнення заборгованості з обов’язкових платежів, єдиного внеску та шляхи їх вирішення.

За словами заступника начальника ГУ ДПС у Закарпатський області, станом на 1 листопада 2021 року на виконанні у територіальних органах ДВС перебувають матеріали по 752 суб’єктах господарювання – фізичних особах.

– З початку поточного року до територіальних підрозділів ДВС подано 23 клопотання щодо тимчасового обмеження боржників – фізичних осіб або керівників боржників – юридичних осіб у праві виїзду за межі України у порядку, передбаченому статтею 441 Цивільного процесуального Кодексу, – зазначив Степан Кіяк.

– З метою удосконалення оперативного обліку податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666 затверджено Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Цим порядком передбачено, що при сплаті (стягненні) податків, зборів, єдиного внеску у полі «Призначення платежу» розрахункового документу заповнюється – код виду сплати. Так, відповідно переліку кодів видів сплати згідно наказу №666 Стягнення в межах виконавчого провадження присвоєно код 147, – підкреслила начальник управління по роботі з податковим боргом.

За результатами міжвідомчої наради учасники напрацювали ряд рішень, які сприятимуть забезпеченню надходжень до бюджетів, погашенню існуючої заборгованості, мінімізуватимуть її зростання в майбутньому.

Насамкінець наради Степан Кіяк подякував представникам територіальних органів державної виконавчої служби за співпрацю та висловив сподівання, що з часом вона ставатиме ще ефективнішою.


ДПС у Закарпатській області