Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Хусті податківці роз’яснюють деталі одноразового добровільного декларування

, опубліковано 25 листопада 2021 о 16:08

У Хустській ДПІ продовжують інформувати громадян про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів.

Днями начальник податкової інспекції Михайло Мондич провів зустріч з фізичними особами щодо добровільного декларування активів, під час якої розповів, які саме активи потрібно декларувати, активи, що не потребують подання декларації, період подання та ставки збору.

Громадянам також наголосили, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть наступні категорії декларантів:

- фiзичні особи – резиденти, у тому числі самозайнятi особи;

- фізичні особи, якi не е резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України е чи були платниками податків.

Податківці зауважують, що для реалізації права на (спеціальне) добровільне декларування громадянину необхідно скористатися «Електронним кабінетом» та подати одноразову декларацію до 1 вересня 2022 року.

За матеріалами Хустської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області