Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородська ДПІ: про актуальні питання податкового законодавства – під час зустрічей з громадянами

, опубліковано 25 листопада 2021 о 16:12

Працівники Ужгородської ДПІ роз’яснюють платникам нюанси податкового законодавства та інформують про одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Днями до Центру обслуговування платників Ужгородської ДПІ звернулась громадянка з метою отримання консультації щодо сплати земельного податку та отримання дублікату ідентифікаційного номеру. Старший державний інспектор Олеся Федурця надала консультацію щодо справляння земельного податку, а саме, що земельний податок за 2020 рік у 2021 році мають сплачувати власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та постiйнi землекористувачі – фізичні особи (п. 269.1 ст. 269 ПКУ) та доведено перелік пільгових категорій, які згідно з п. 281.1 ст. 281 ПКУ звiльняються вiд сплати земельного податку. Додатково Олеся Федурця провела роз’яснення щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування та роз'яснила переваги подання звітності та отримання адмінпослуг в електронній формі.

Відтак до податківців Ужгородської ДПІ звернувся приватний підприємець з метою отримання консультації щодо заповнення та подачі повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, або через які провадиться дiяльнiсть 20-ОПП. Старший державний інспектор Богдан Носа надав консультацію щодо порядку та строків подання повідомлення 20-ОПП. Також Богдан Носа провів роз'яснення щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року.

За матеріалами Ужгородської ДПІ

ГУ ДПС  у Закарпатській області