Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємець заправляє пальним власні автомобілі через паливороздавальні колонки. Чи потрібна ліцензія?

, опубліковано 06 грудня 2021 о 10:06

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області інформують, чи необхідно СГ отримувати ліцензію на роздрібну торгівлю пальним для заправки пальним власних/орендованих автотранспортних засобів через паливороздавальні колонки, що розташовані на акцизних складах, розпорядником яких є такий СГ.

У разі, якщо пальне відпускається суб’єктом господарювання для власного споживання через паливороздавальні колонки та/або оливороздавальні колонки, що розташовані на акцизних складах, розпорядником яких є такий суб’єкт господарювання, отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі пальними не потрібно.

Однак, у разі відпуску пального через паливороздавальні колонки та/або оливороздавальні колонки по талонам, скретч-карткам, смарт-карткам така операція буде вважатися розрахунковою. Для здійснення таких операцій суб’єкт господарювання має встановити реєстратор розрахункових операцій. Така діяльність буде підпадати під визначення роздрібної торгівлі пальним та вимагає отримання ліцензії на цей вид діяльності.

 Крім того, за умови відсутності ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним суб’єкт господарювання зобов’язаний отримати ліцензії на право зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Довідково: Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами і доповненнями

ДПС у Закарпатській області