Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сваляві податківці інформують платників про переваги електронних сервісів від ДПС

, опубліковано 20 грудня 2021 о 16:07

У приміщенні Центру обслуговування платників Свалявської ДПІ податківці інформують платників про переваги електронних сервісів від ДПС, зокрема, про можливості «Електронного кабінету платника». Цей зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв з використанням електронно-цифрового підпису будь якого акредитованого центру сертифікації ключів.

У кабінеті платник може переглянути особисту інформацією – перш за все, це реєстраційні та ідентифікаційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом. Також можливий доступ до сформованих податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю. При цьому платники можуть переглянути всю подану звітність незалежно від способу подання.

Одночасно, фахівці розповідають присутнім, які адміністративні послуги можна отримати засобами «Електронного кабінету платника», зокрема:

- картки платника податків;

- відмітки у паспорті громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;

- реєстрації реєстратора розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок;

- включення неприбуткового підприємства (установи, організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій, внесення змін до цього Реєстру, отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій;

- довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області