Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тячівська ДПІ: Одноразове добровільне декларування: ставка збору, якщо його сплата здійснюється трьома рівними частинами

, опубліковано 14 жовтня 2021 о 08:33

Фахівці Тячівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області роз’яснюють, яка ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування застосовується фізичною особою (декларантом) у разі, якщо сплата зазначеного збору здійснюється трьома рівними частинами.

Сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих об'єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, таких ставок:

5 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку
6 відсотків із сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щорічно

9 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку
11,5 відсотка із сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щорічно.

2,5 відсотка. Як альтернативу платник податків може обрати ставку
3 відсотки із сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щорічно.

Крім того, відповідно до п. 19 підрозділу94 розділу ХХ Кодексуустановити, що тимчасово з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначена п. 8.2 п. 8 підрозділу94 розділу ХХ Кодексу, застосовується у розмірі 7 відсотків.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 відсотка із сплатою податкового зобов'язання трьома рівними частинами щорічно.

Таким чином, якщо фізична особа у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування обирає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування трьома рівними частинами, то така особа застосовує альтернативну ставку збору в залежності від задекларованих об’єктів.

Одночасно зауважуємо, що у разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року (другий абзац п. 12 підрозділу94 розділу ХХ Кодексу).

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області