Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який порядок дистанційного формування сертифікатів електронної печатки для ПРРО?

, опубліковано 22 лютого 2022 о 14:18

Юридичні особи мають можливість дистанційного формування сертифікатів печатки для програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Так, у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) функціонує онлайн сервіс «Дистанційне формування сертифікатів для програмних РРО (юр. особи)», який полягає у формуванні нового кваліфікованого сертифіката для заявника, який є власником чинного кваліфікованого сертифіката сформованого Надавачем.

Скористатися даною послугою зможуть лише ті користувачі (представники юридичної особи), які мають:

- чинні сертифікати;

- особистий ключ доступний лише користувачу та не скомпрометований.

Формування кваліфікованого сертифіката електронної печатки для ПРРО передбачає формування нового сертифіката на строк до 2 років. Таке формування виконується виключно на підставі відповідної електронної заявки, яка містить запит на формування кваліфікованого сертифіката електронної печатки для ПРРО і підписана кваліфікованим електронним підписом, що відповідає чинному кваліфікованому сертифікату користувача (представника юридичної особи).

Як згенерувати запити на отримання сертифікатів кваліфікованого електронного підпису (EU.p10) та протоколу розподілу ключів (EU-KEP.p10) для особистого ключа РРО за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» наведено у Настанові користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» (зокрема, п.п. 5.1 п. 5), яка розміщена на офіційному інформаційному ресурсі Надавача (http://acskidd.gov.ua) (далі — ресурс Надавача) за посиланням: Головна/«Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки – «ІІТ Користувач ЦСК-1»/«Настанова користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1».

З покроковою інструкцією щодо дистанційного формування сертифікатів для ПРРО можна ознайомитися на ресурсі Надавача обравши категорію «електронна печатка для РРО (Юридична особа)» у рубриці «Отримання ЕДП» розділу «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» або за посиланням: https://acskidd.gov.ua/download/rro/dyst_formuv_sert_RRO.pdf.

ДПС у Закарпатській області