Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо оподаткування ПДВ операцій із ввезення на митну територію України для їх використання у виробництві товарів оборонного призначення

, опубліковано 30 березня 2022 о 12:46

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області звертають увагу на те, як оподатковуються ПДВ операції із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів визначених частиною восьмою ст. 287 Митного кодексу України та з першого постачання таких товарів на митній території України для їх використання у виробництві товарів оборонного призначення.

Звільняються від оподаткування операції із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, визначених частиною восьмою ст. 287 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-V зі змінами та доповненнями (товари оборонного призначення), та з першого постачання цих товарів на митній території України для їх використання у виробництві товарів оборонного призначення, визначених згідно із законом, та якщо замовником таких товарів є державний замовник у сфері оборони, визначений Кабінетом Міністрів України.

У разі нецільового використання товарів, визначених частиною восьмою ст. 287 МКУ, платник податку збільшує податкові зобов’язання за результатами податкового періоду, на який припадає порушення, на суму податку, що мала бути сплачена у момент ввезення таких товарів чи нарахована за операціями із постачання таких товарів, сплачує пеню, нараховану відповідно до ПКУ, та несе фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність, встановлену ПКУ та законодавством України.

Порядок ввезення, постачання та цільового використання товарів, визначених частиною восьмою ст. 287 МКУ, що ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту та постачаються на митній території України, визначається Кабінетом Міністрів України.

Звільнення від оподаткування, встановлене п. 197.23 ст. 197 ПКУ, не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту та з постачання на митній території України товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України.

ДПС у Закарпатській області