Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ужгороді роботодавців розповіли про податкові новації та дотримання законодавства про працю в умовах воєнного стану

, опубліковано 30 березня 2022 о 16:36

Сьогодні, 30 березня 2022 року, в обласному центрі Закарпатської області відбувся семінар для суб’єктів господарювання на тему: «Податкові новації та правила трудових відносин в умовах воєнного стану».

Насамперед експерт Комітету Верховної Ради України з питань соціального захисту і прав ветеранів Анатолій Владичанський розповів присутнім про реалізацію Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ.  

Зокрема, Анатолій Владичанський зосередив увагу присутніх на укладенні трудового договору в умовах воєнного стану, розірванні договору з ініціативи роботодавця чи працівника, роботі в нічний час, а також відповів на запитання учасників семінару.

Марта Волощук – голова Територіального відділення «Асоціації платників податків України» в Закарпатській області поінформувала учасників семінару про основні податкові новації, які покликані підтримати український бізнес.

Відтак фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області дали відповіді на запитання, які виникали в присутніх щодо податкового законодавства, яке вже набуло чинності та регулює функціонування суб’єктів господарювання та адміністрування податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема, що стосується податку на додану вартість та спрощеної системи оподаткування з особливим оподаткуванням.

Варто зазначити, що податківці рекомендували присутнім підписатися та слідкувати за публікаціями від податкової служби у соціальних мережах: сторінка ГУ ДПС у Закарпатській області у Facebook (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia), сторінка ДПС України у Facebook (https://www.facebook.com/TaxUkraine), канал Податкової служби на Telegram (https://t.me/tax_gov_ua), сервіс «InfoTAX» (https://t.me/infoTAXbot).

ДПС у Закарпатській області