Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи буде анульовано реєстрацію платника ПДВ на період дії особливого податкового режиму?

, опубліковано 15 квітня 2022 о 12:01

Відсоткова ставка для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлюється у розмірі 2% доходу.

Такі платники, звільняються від обов’язку нарахування та сплати ПДВ за операціями з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, та при ввезенні товарів на митну територію України, а також від подання податкової звітності з ПДВ, а їх реєстрація платником ПДВ є призупиненою.

Під призупиненням реєстрації платником ПДВ, розуміється, що для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, та застосовують ставку оподаткування 2%, призупиняються права та обов’язки, встановлені розд. V та підрозд. 2 розд. XX ПКУ (у тому числі щодо формування податковою кредиту) на період використання особливостей оподаткування. Платники ПДВ позбавляються права на складання податкових накладних та розрахунків коригування до них за операціями, що здійснені в період перебування такого суб’єкта господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2% доходу.

Довідково: п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

ДПС у Закарпатській області