Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпаття може стати «маленькою Швейцарією». Цьому має сприяти якісний міст між владою та бізнесом

, опубліковано 20 квітня 2022 о 10:51

До такого висновку прийшли учасники робочої зустрічі, проведення якої ініціював Микола Тищенко, народний депутат України. Захід проходив напередодні, 19 квітня 2022 року, у Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Збільшення податкових надходжень в умовах воєнного стану, розвиток регіональної економіки, збереження та створення робочих місць, а також реалізацію нових проєктів обговорювали Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області, Ігор Безсмертний, начальник Закарпатської митниці,  Дмитро Казак, керівник Закарпатської обласної прокуратури та керівники великих підприємств краю.

– Сьогодні сплата податків – наше важливе завдання. Адже саме завдяки податковим надходженням від бізнесу держава має можливість придбати необхідну зброю для захисту України. І цієї зброї має бути достатньо,  щоб здобути перемогу, – наголосив Микола Тищенко та додав, що тил має ефективно тримати стабільний економічний фронт.

Наразі Верховною Радою прийнято і Президентом України підписано ряд законів, які спрощують ведення бізнесу, сприяють системній сплаті податків, зменшують податкове навантаження та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у військовий час.

– Закарпаття має ресурси, резерви та потенціал для того, аби якісно підтримувати економічну боєздатність нашої держави та підвищувати рівень податкових надходжень. Підтвердженням цьому є те, що тільки протягом березня до бюджетів усіх рівнів громадянами та суб’єктами господарювання області спрямовано понад 882,5 млн грн податків та зборів, – підкреслив народний депутат.

Під час діалогу представники бізнесу висловили низку пропозицій і побажань щодо систематизації та збільшення сплати податків, активної діяльності суб’єктів підприємництва. Йшлося і про бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану, і про застосування реєстраторів розрахункових операцій, і про розблокування роботи реєстру речових прав на нерухоме майно, і забезпечення можливості проводити  розрахунки за допомогою платіжних карток та банківських терміналів, і про внесення змін до формули розрахунку максимальної дозволеної ціни пального на заправках.

Олексій Петріченко подякував платникам податків та зазначив, що більше 90% закарпатських суб’єктів господарювання сумлінно виконують свій конституційний обов’язок. – Ми постійно маємо діалог з бізнесом, знаємо про ті труднощі з якими вони стикаються, готові їм допомагати, аби бізнес-клімат у нашому краї був сприятливий. Все це заради України та нашої перемоги, – наголосив насамкінець робочої наради керівник податкової служби Закарпаття.

ДПС у Закарпатській області