Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Воєнний стан: закарпатські податківці поінформували представників громад про податкові зміни

, опубліковано 12 травня 2022 о 16:09

Сьогодні, 12 травня 2022 року, відбулась інформаційна сесія для громад Закарпатської області на тему «Податки і збори з урахуванням особливостей  воєнного стану». Захід проходив в онлайн-режимі та тривав понад півтори години.

Проведення інформаційної сесії ініціювала громадська організація «ULEAD з Європою в Закарпатській області».

За словами Іллі Матьоли, заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, наразі прийнято ряд законів, які мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти системній сплаті податків, зменшити податкове навантаження та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час.

– Всі розуміють, що економічний фронт виконує одну з основних функцій безпеки нашої держави. Якщо в умовах війни функціонує бізнес, своєчасно сплачуються податки до бюджету – це підтримує нашу країну, підтримує наш край, підтримує несений пункт в якому ми живемо, – зазначив Ілля Матьола та додав, що представники податкової служби готові докладати  максимум зусиль у своїй компетенції для того, щоб бізнес мав змогу стабільно працювати.

– Ми готові надавати консультативну підтримку оперативно, як суб’єктам господарювання так і представникам органів місцевого самоврядування, готові реагувати на звернення та забезпечувати якісний податковий сервіс, – наголосив в ході вітального слова заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Відтак фахівці податкового відомства поінформували учасників про механізм встановлення місцевих податків та зборів, пільг з їх сплати, а також ознайомили представників громад із основними змінами до податкового законодавства, які прийняті у зв’язку із введенням воєнного стану.

В ході інформаційної сесії податківці дали відповіді на запитання, які найбільше цікавили представників місцевого самоврядування, зокрема щодо сплати єдиного та акцизного податку, а також домовились, у разі потреби проводити подібні заходи  частіше.

ДПС у Закарпатській області