Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата податків до місцевих бюджетів Закарпаття у травні – майже 741 млн гривень

, опубліковано 16 червня 2022 о 15:48

Протягом травня 2022 року до місцевих бюджетів Закарпатської області платники податків сплатили майже 740 млн 714 тис. грн. Ця сума перерахованих податків протягом травня поточного року на 242 млн грн більша, ніж за аналогічний період 2021-го.

Основними податками-рекордсменами, які наповнили місцеві бюджети краю з початку року стали: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Також протягом травня платники перерахували до місцевих скарбниць понад 564 млн грн ПДФО або 76,2 % від загальних надходжень до місцевого бюджету. У порівнянні з травнем 2021 року надходження цього податку збільшилось майже на 241 млн 809 тис. гривень.

Наступний за розміром серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць – єдиний податок. За травень його розмір сплати склав майже 86 млн грн. Відтак зафіксовано збільшення надходження щодо травня 2021-го майже на 8,5 млн гривень.

Третій – акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Надходження цього податку в травні склали більше 18 млн гривень. Минулоріч у травні було перераховано суб’єктами господарювання цього податку майже 14 млн гривень.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

Разом переможемо!

Слава Україні!

ДПС у Закарпатській області