Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на Закарпатті податківці встановили 472 порушення при продажу підакцизних товарів

, опубліковано 21 червня 2022 о 15:58

З початку року, станом на 20 червня 2022 року, працівники Головного управління ДПС у Закарпатській області здійснили 272 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж підакцизних товарів. Зокрема, перевірок АЗС, торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, ресторанного господарства, аптечних закладів та об’єктів послуг. За матеріалами перевірок встановлено 472 порушення на суму на понад 2,7 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

Основними порушеннями, що допустили перевірені суб’єкти господарювання:

- не забезпечено можливість проведення з електронними платіжними засобами;

- непроведення розрахунків через РРО/ПРРО;

- порушення щодо встановлених цін на підакцизну продукцію;

- продаж алкогольних напоїв під час заборони;

- без ліцензійна діяльність;

- продаж не облікованих товарів;

- інші порушення порядку проведення розрахунків (ЗУ 265).

Варто зазначити, що Законами України внесено зміни до Податкового кодексу України, інших законодавчих актів, які визначають особливості організації, проведення податкових перевірок та оформлення їх результатів під час дії воєнного, надзвичайного стану в Україні.

Зокрема,  тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у цьому пункті, зокрема, податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються, крім:

- камеральних перевірок;

- документальних позапланових перевірок, що проводяться на звернення платника податків та/або з підстав, визначених підпунктами 78.1.7

та 78.1.8 пункту 78.1 статті 78 цього Кодексу, та/або документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями;

- фактичних перевірок.

ДПС у Закарпатській області