Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За який період ЮО – платник ЄП, який в середині місяця перейшов на третю групу за ставкою%, вперше подає Податкову декларацію

, опубліковано 22 червня 2022 о 15:30

Для суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему з особливостями оподаткування (єдиний податок третьої групи зі ставкою 2 відс.) в середині податкового (звітного) місяця, першим звітним (податковим) періодом буде місяць, в якому відбулася реєстрація суб’єкта господарювання платником єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки.

Податковий (звітний) період починається з дня податкового (звітного) місяця, у якому відбулася реєстрація суб’єкта господарювання платником єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відс., та закінчується останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.

Такі платники єдиного податку обраховують суму доходу починаючи з дня реєстрації платником єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відс. та подають Податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124.

 ДПС у Закарпатській області