Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті ДПС та Держпраці посилюють взаємодію з метою зниження рівня неофіційного працевлаштування

, опубліковано 28 липня 2022 о 14:42

Сьогодні в Ужгороді пройшла зустріч начальника ГУ ДПС у Закарпатській області Олексія Петріченка з першим заступником начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василем Грициком та керівниками структурних підрозділів Управління Держпраці.

Під час заходу учасники обговорили проблемні питання, що виникають при реалізації матеріалів фактичних перевірок ДПС, під час яких виявляють факти неоформлення трудових відносин з найманими працівниками. Також було узгоджено механізми взаємодії ДПС та Держпраці щодо проведення заходів, у тому числі під час інформаційної кампанії «Виходь на світло!», щодо зниження рівня неофіційного працевлаштування та проведення моніторингу стану незадекларованої праці у суб'єктів господарювання.

Серед іншого, керівники відомств домовилися забезпечити дієву комунікацію територіальних органів, спрямовану на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками в області. Наразі Держпраці надано критерії, за якими суб’єкти господарювання можуть бути віднесені то таких, що мають високі ступені ризиків використання не задекларованої праці.

Варто зазначити, що інформаційна кампанія Держпраці «Виходь на світло!» розпочалась 1 липня і спрямована на подолання проблеми недоброчесних трудових відносин між працедавцями і працівниками.

ДПС у Закарпатській області