Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників: про об’єкти, які використовуються в господарській діяльності, слід повідомити податкову службу

, опубліковано 04 жовтня 2022 о 16:19

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що платники податків, що здійснюють господарську діяльність, незалежно від того на якій системі оподаткування вони перебувають, повинні не лише стати на облік у податкових органах, а й повідомити податкову службу про всі наявні об’єкти оподаткування, чи ті об’єкти, що пов’язані з оподаткуванням. Для цього їм слід подати повідомлення за формою 20-ОПП.

В даному документі слід вказати як власні, так і орендовані об’єкти. Це земельні ділянки, нерухоме та рухоме майно, офісні, складські, виробничі приміщення, транспорт, місця продажу товарів тощо. Звертаємо увагу, що місця торгівлі магазини, кафе, тощо слід зазначати ще й тому, що відображення інформації про них є необхідною умовою для реєстрації РРО.

Щоб повідомити податкову службу про об’єкти оподаткування, у платника податків є 10 днів з моменту його реєстрації як суб’єкта господарювання, якщо ж з’являється новий об’єкт, то про нього також необхідно інформувати впродовж 10 днів з моменту його появи.

Подати форму 20-ОПП платники податків можуть в електронній формі за допомогою «Електронного кабінету платника».

ДПС у Закарпатській області