Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатські податківці провели онлайн-семінар щодо порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання податкових обов’язків

, опубліковано 11 листопада 2022 о 15:09

Сьогодні, 11 листопада 2022, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели онлайн-семінар про Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання податкових обов’язків.

Інформували платників податків Наталія Жук – начальник управління оподаткування фізичних осіб та Мирослава Фатула – начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску.

Захід транслювався в Zoom та сторінці ДПС у Закарпатській області в Фейсбук.

За словами Наталії Жук, наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 №225 затверджено Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків. Цей Порядок визначає процедуру підтвердження платниками податків можливості чи неможливості до припинення або скасування воєнного стану на території України своєчасного виконання податкового обов’язку щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у т. ч. звітності, передбаченої п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо.

Дія цього Порядку поширюється на платників податків – фізичних осіб – резидентів України, зокрема, самозайнятих осіб, юридичних осіб (резидентів і нерезидентів України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування, та на яких покладено обов’язок зі сплати податків та зборів, подання звітності, виконання інших обов’язків, передбачених Кодексом або іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Податківці розповіли, що платники податків подають до контролюючого органу заяву про відсутність можливості виконання податкових обов’язків та документи в електронній формі шляхом надсилання через Електронний кабінет або у паперовій формі шляхом подання до контролюючого органу за місцем податкової адреси або будь-якого сервісного центру контролюючого органу, або надсилання поштою з повідомленням про вручення.

Детальніше дивіться у відео: https://youtu.be/joSH6WTkil8.

ДПС у Закарпатській області