Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумлінна сплата податків дає змогу підтримати закарпатський бізнес в умовах енергетичної кризи

, опубліковано 22 грудня 2022 о 16:09

Про це йшлося під час діалогу, в якому взяв участь начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко. Захід організувала Закарпатська ОВА з представниками бізнес-спільноти краю.

У ході заходу учасники обговорили дефіцит потужності в енергосистемі країни та те, як він безпосередньо впливає на функціонування бізнесу в Закарпатті.

Щоб підприємці налагодили робочий процес і продовжили працювати за нових умов, в Закарпатській ОВА розробили й пропонують скористатися суб’єктам господарювання програмою підтримки «Energy help». Програма передбачає компенсацію суб'єктам господарювання частини вартості придбаних альтернативних джерел генерації енергії за власні або кредитні кошти.       

Як зазначив, Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА, коштів на реалізацію вказаної програми вдалось накопичити завдяки сплаті податку на доходи фізичних осіб.

Керівник податкових органів Закарпаття Олексій Петріченко зазначає, що протягом одинадцяти місяців 2022 року місцеві скарбниці отримали майже 6 млрд грн ПДФО. Сумлінна сплата податків дала змогу сформувати профіцит бюджету, завдяки якому зараз можна підтримати бізнес з обласного бюджету та бюджетів територіальних громад.

Варто взяти до уваги, що компенсація за придбані альтернативні джерела генерації енергії не може перевищувати:

- 30% вартості таких засобів;

- суми сплачених ПДФО за 2022 рік або суми єдиного податку (самозайнятими особами);

- 300 тис. гривень.

ДПС у Закарпатській області