Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За який звітний період вперше звітують резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах?

, опубліковано 06 січня 2023 о 10:25

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, за який звітний період вперше звітують резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах та за якою формою такими платниками подається Податкова декларація з податку на прибуток підприємств.

Спеціальний режим оподаткування резидентів Дія Сіті, який передбачає можливість переходу ними на оподаткування податком на прибуток підприємств за особливими умовами (аналог податку на виведений капітал), що передбачають ставку податку у розмірі 9 відс. та оподаткування лише низки операцій.

Окремою базою оподаткування в спеціальному режимі оподаткування резидентів Дія Сіті буде сума невідповідності контрольованої операції принципу «витягнутої руки», яка буде оподатковуватись за ставкою 18 відсотків.

Першим звітним періодом для спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті є 2022 календарний рік. Наказом Міністерства фінансів України від 13.09.2022 № 274 (далі – Наказ № 274), який набрав чинності 18.11.2022, внесено зміни до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація).

Зміни внесені з метою приведення форми Декларації до положень Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування резидентами Дія Сіті за особливими умовами. Платники податку на прибуток вперше подають Декларацію з урахуванням змін, внесених Наказом № 274, починаючи зі звітного (податкового) періоду – 2022 календарний рік.

 ДПС у Закарпатській області