Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Закарпаття у 2022 році надійшло 8,8 млрд гривень

, опубліковано 06 січня 2023 о 10:44

Податківці Закарпатської області переконані, що наповнення місцевих бюджетів є важливим фактором для економічного зміцнення як регіону, так і нашої держави в цілому. За 2022 рік надходження податкових платежів до місцевих бюджетів склали 8,8 млрд гривень. Порівняно з 2021 роком надходження податків зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються Головним управлінням ДПС у Закарпатській області, до місцевих бюджетів області збільшилась майже на 2,8 млрд гривень.

Найбільше надходжень до місцевих бюджетів забезпечили платники податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, протягом 2022 року місцеві скарбниці отримали 6,8 млрд грн ПДФО, понад 858,3 млн грн сплатили суб’єкти господарювання, які застосовують у спрощену систему оподаткування. Також серед лідерів по наповненню місцевого бюджету у 2022 році – податок на землю – його в місцевих скарбницях краю понад 465 млн гривень.

Начальник ГУ ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко висловлює подяку бізнес-спільноті, усім платникам податків краю, які, здійснюючи свою діяльність, сумлінно сплачують податки.

ДПС у Закарпатській області