Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатці подали до податкової майже 2000 декларацій

опубліковано 24 березня 2023 о 14:39

З початку року в Закарпатській області платники податків подали до Головного управління ДПС у Закарпатській області майже 2000 декларацій про майновий стан і доходи. Платники самостійно задекларували до сплати 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 407,9 тис. грн військового збору. Про це сьогодні під час спілкування із журналістами повідомила Наталія Жук, начальник управління оподаткування доходів фізичних.

За словами Наталії Жук, кампанія декларування громадянами доходів стартувала 1 січня 2023 року, а відтак платникам податків – фізичним особам необхідно самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору й подати декларацію, якщо вони отримували, зокрема:

- окремі види доходів від податкових агентів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом;

- іноземні доходи;

- доходи від підприємницької діяльності, крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування;

- доходи від проведення незалежної професійної діяльності особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

Начальник управління оподаткування доходів фізичних осіб зазначила також, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Наталія Жук наголосила, що з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143.

ДПС у Закарпатській області