Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників ПДВ!

опубліковано 04 серпня 2023 о 11:04

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області інформують, який статус суб’єкта господарювання (платник чи неплатник) на якого постачальником складається розрахунок коригування у разі повернення покупцем, реєстрація платником ПДВ якого відновлена, товарів/необоротних активи, які були придбані ним у періоді використання спрощеної системи з особливостями оподаткування?

Розрахунок коригування на зменшення податкових зобов’язань складається на неплатника ПДВ, але при цьому не вимагається дотримання умови, визначеної п. 192.2 ст. 192 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, щодо обов’язкового повернення покупцю коштів за товар. Однак, таке виключення застосовується лише для операцій з повернення таким платником товарів/необоротних активів, які здійснені до 31 жовтня 2023 року.

Відповідні роз’яснення наведені в Інформаційному листі № 4/2023 «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу», розміщеному на вебпорталі ДПС у рубриці «Інформаційні матеріали» та у рубриці «Інформаційні листи» розділу «ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ».

ДПС у Закарпатській області