Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО: що цікавило закарпатців під час «гарячої лінії»?

опубліковано 13 вересня 2023 о 16:13

Сьогодні, 13 вересня 2023 року, відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості застосування РРО/ПРРО». На запитання громадян відповідали фахівці відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Найбільше цікавило закарпатців, які є обов'язки і вимоги стосовно використання РРО і ПРРО, які податкові зміни стосовно РРО були введені останнім часом, а також питали, яка відповідальність при встановленні факту невикористання РРО/ПРРО.

Фахівці відділу фактичних перевірок, зазначають, що юридичні особи та фізичні особи-підприємці 2,3,4 груп єдиного податку, які отримують готівкові кошти за надані послуги чи реалізований товар, з 1 січня 2022 року зобов'язані застосовувати РРО чи ПРРО, а також забезпечити можливість покупцям розрахуватись банківською карткою через платіжний термінал. За незастосування РРО чи ПРРО під час проведення розрахункових операцій з 1 жовтня 2023 року передбачено штрафні санкції.

Підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який безкоштовно пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний ґаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер.

Нагадуємо, що 15 вересня 2023 року, з 13:00 до 15:00 за номером телефону +380633840946 проходитиме сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», тож у вас є можливість запитати у фахівців про застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

ДПС у Закарпатській області