Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатці поінформували податківців про імовірні порушення податкового законодавства

опубліковано 27 грудня 2023 о 15:29

З початку року до відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області надійшло 32 повідомлення про порушення громадянами та суб’єктами господарювання податкового законодавства.

Податківцями розглянуто 32 повідомлення, зокрема, проведено 51 фактичну перевірку за адресами ймовірних порушень, складено 25 протоколів про порушення податкового законодавства. Наразі порушниками сплачено 352 тис. грн штрафів.

Найчастіше громадяни скаржились на невидачу суб’єктами господарювання фіскальних касових чеків (36 повідомлень) та здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідних ліцензій (7 повідомлень).

Фахівці відділу фактичних перевірок дякують громадянам за активну позицію та інформують про функціонування чат-боту «StopViolationBot» на базі месенджера Telegram. За допомогою цього сервісу громадяни у будь-який час доби та у будь-якому місці оперативно можуть  проінформувати податкову службу про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо:

  • незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;
  • відмову у розрахунку банківською карткою;
  • торгівлю без ліцензій, порушення порядку реалізації підакцизної продукції;
  • завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби, пальне;
  • неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;
  • здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Наявна в ДПС податкова інформація, отримана через чат-бот «StopViolationBot», про можливі порушення платниками податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

ДПС висловлює подяку за активну громадянську позицію та закликає суб’єктів господарювання до дотримання податкового законодавства, зокрема до реєстрації підприємницької діяльності, використання тільки офіційно працевлаштованих робітників, проведення розрахунків через РРО та видачі фіскальних чеків.

ДПС у Закарпатській області