Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підписано Меморандум про партнерство та співробітництво між ДПС та УСПП

опубліковано 11 березня 2024 о 10:35

Очільниця ДПС Тетяна Кірієнко та Президент Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців» Анатолій Кінах підписали Меморандум про партнерство та співробітництво між ДПС та УСПП. 

Метою укладання Меморандуму є забезпечення захисту законних прав та інтересів платників податків, підвищення їх соціальної відповідальності, поліпшення підприємницького клімату в країні, розвитку партнерських відносин між владою та бізнесом. 

 «Цей Меморандум наголошує на важливості відповідальності як держави, так і бізнесу, який не лише адаптувався до умов військового часу, але й демонструє готовність забезпечити свою безперебійну роботу, сплачувати податки та підтримувати економіку країни», – зазначила Тетяна Кірієнко. 

Також керівник податкової служби підкреслила, що спільні зусилля бізнесу та держави, спрямовані на підтримку України під час війни та на подальше відновлення, допоможуть країні вистояти перед викликами, що постають у сучасних реаліях.

З-поміж інших напрямів документом, зокрема, передбачено забезпечення дотримання при взаємовідносинах між платниками податків та органами ДПС принципів справедливості, обов’язковості, прозорості та неупередженості; розгляд проблемних ситуацій, що виникають у платників у сегменті податкового адміністрування; формування єдиної позиції з питань застосування норм законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС тощо.

Пресслужба Державної податкової служби України