Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатські податківці виявили 124 порушення у сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального

опубліковано 26 квітня 2024 о 09:29

Упродовж 1 кварталу 2024 року працівники відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, обслуговування акцизних складів та податкових постів Головного управління ДПС у Закарпатській області провели 112 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За результатами проведених перевірок встановлено 116 порушень. У п’ятірку найчастіших ввійшли:

- реалізація алкогольних напоїв протягом часу доби, на який рішенням уповноважених органів встановлено заборону (32 факти);

- порушення порядку ведення обліку товарних запасів та невидача розрахункового документа (25 фактів);

- реалізація алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку (22 факти);

- роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін (19 фактів);

- роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії (9 фактів).

Сума фінансових санкцій за матеріалами перевірок складає понад  1,3 млн гривень.

Протягом січня-березня 2024 року підрозділом контролю за обігом підакцизних товарів проведено 26 фактичних перевірок щодо обігу та зберігання тютюнової сировини у кількох ТОВ, що здійснюють діяльність в області. За результатами перевірок встановлено наявні залишки підакцизної продукції.

Також, у січні-березні 2024 року, працівники відділу провели 17 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері обігу пального та взяли участь у 2 документальних перевірках.

За результатами перевірок встановлено 8 порушень. З них більшість – незабезпечення, з вини розпорядника акцизного складу, своєчасного подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального (4 факти) та неведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації (3 факти).

За результатами розгляду матеріалів фактичних перевірок застосовано штрафні санкції в сумі 69,5 тис. грн та анульовано 3 ліцензії на право оптової торгівлі пальним без місця оптової торгівлі пальним.

ДПС у Закарпатській області