Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальна інформація для резидентів Дія Сіті

опубліковано 24 червня 2024 о 10:35

Фахівці органів ДПС інформують, чи підлягають оподаткуванню податком на прибуток резидента Дія Сіті – платника на особливих умовах та за якою ставкою операції з надання послуг з розробки ПЗ, передачі майнових прав інтелектуальної власності на ПЗ особам, що не є резидентами Дія Сіті – платниками на особливих умовах, а саме: ЮО – резиденту України/нерезиденту України (пов’язаній особі) за договорами, які передбачають оплату (зарахування коштів на рахунок резидента Дія Сіті – платника на особливих умовах, відкритий в українському банку) за надані послуги/передані майнові права інтелектуальної власності в строки, що не перевищують 365 календарних днів з моменту підписання відповідного акту/інвойсу, що засвідчує факт надання відповідних послуг/передання майнових прав інтелектуальної власності (у т. ч. якщо будь-яка з вказаних вище операцій визнається контрольованою відповідно до ст. 39 ПКУ та її умови не відповідають принципу «витягнутої руки»).

Оскільки передбачено, що виплату компенсації за надані послуги буде здійснено в строки, що не перевищують 365 календарних днів, зазначені операції відображають у рядках 24 та 24.3 Додатка Дія до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 (далі – Додаток Дія) та не враховуються у вартості наданих послуг, яка підлягає оподаткуванню при розрахунку податку на операції резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах.

Проте, у разі визнання таких операцій контрольованими, сума перевищення ціни, визначеної за принципом «витягнутої руки», над договірною (контрактною) вартістю реалізованих послуг враховується при визначенні бази оподаткування податком на прибуток такого підприємства за такими операціями, оподатковується за ставкою 18 відс. та відображається у рядку 37 Додатка Дія.

Відповідні роз’яснення наведені на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Повідомлення та нагадування/Питання – відповіді щодо особливостей оподаткування Резидентів Дія Сіті (https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/658071.html).

ДПС у Закарпатській області