Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У бізнесовій спільноті Закарпаття з початку року – 3720 новостворених суб’єктів господарювання

опубліковано 08 липня 2024 о 15:33

З початку 2024 року, станом на 1 липня, в податкових органах Закарпаття зареєстровано 3720 нових суб’єктів господарювання. З них 3193 – фізичні особи – підприємці, 527 – юридичні особи.

Як свідчить статистика, кількість новостворених суб’єктів господарювання протягом шести місяців цього року на 1464 перевищує кількість тих, хто з різних причин вирішив припинити господарську діяльність. У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, кількість новостворених підприємців у Закарпатській області збільшилась на 372.

Слід зазначити, що наразі на обліку в обласній податковій службі перебувають 80 318 платників податків – суб’єктів господарювання, з них 28 625 – юридичні особи та 51 693 – фізичні особи – підприємці.

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області рекомендують платникам використовувати електронні сервіси. Зокрема, за допомогою порталу «Дія» (https://diia.gov.ua/) у розділі «Підприємництво» можна зареєструвати ФОП, сплатити податки, подати декларацію, внести зміни чи припинити власну справу, отримати довідку про доходи. Крім того, за допомогою цього порталу можна зареєструвати Товариство з обмеженою відповідальністю на підставі модельного статуту, а також вибрати спрощену систему оподаткування та подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість. Все це доступно онлайн, з покроковими рекомендаціями.

Варто зазначити, що один з головних інструментів, який відкриває більшість цифрових можливостей – електронний підпис. Отримати безкоштовно цифровий підпис від ДПС у Закарпатті можна за адресою: м. Ужгород, вул. Духновича, 2. Довідки за телефоном: (0312) 61–46–41.

ДПС у Закарпатській області