Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог та партнерські відносини з бізнесом – запорука економічної стабільності

, опубліковано 10 лютого 2014 о 14:15

Під таким гаслом відбулась зустріч начальника Свалявської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Ганни Лендєл з представниками бізнесу.

Зустріч проходила у формі відкритого діалогу, під час якого кожен мав змогу отримати відповіді на запитання, які виникають під час провадження господарської діяльності та поділитися отриманим досвідом.

Начальник інспекції зазначила, що позитивним кроком Міндоходів є подальше зменшення кількості перевірок сумлінних платників. У 2013 році фахівцями Свалявської ОДПІ проведено на 40 перевірок менше, ніж у 2012 році, та на 76, ніж у 2010 році.

На зустрічі також йшла мова про запровадження нового сервісу - «електронний кабінет платника податків», який надасть можливість платникам не тільки подавати звітність он-лайн, а й дистанційно перевіряти розрахунки з бюджетом, зокрема інформацію про заборгованість зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів); скористатися підказкою «Податковий календар». Присутні, які вже користуються послугами сервісу «електронний кабінет платника податків», дали високу оцінку його роботі.

Активно обговорювались переваги сервісу «електронна перевірка». На сьогоднішній час в даній програмі проводяться камеральні перевірки декларацій по ПДВ, за результатами яких формуються та направляються платникам електронні повідомлення. Працівниками Свалявської ОДПІ протягом січня поточного року вже проведено 113 таких перевірок.

Поза увагою не залишилися і питання щодо змін податкового законодавства, які діють з 1 січня 2014 року. Присутні позитивно оцінили спрощення процедури реєстрації платниками єдиного податку та податку на додану вартість; зменшення терміну проведення камеральних перевірок для платників з позитивною податковою історією, що дасть змогу пришвидшити процес відшкодування ПДВ.

В ході зустрічі всі учасники були проінформовані про обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян, яке відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів.

На завершення, Ганна Дмитрівна зазначила: «Спрощення процедур реєстрації, звітування, сплати податків, зменшення часу на адміністрування платежів, запровадження зручних електронних сервісів, новітніх технологій – все це належить до пріоритетних завдань органів Міндоходів».

За матеріалами Свалявської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області