Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«День відкритих дверей» для майбутніх платників Свалявського району

, опубліковано 22 травня 2014 о 11:33

В травні Свалявською ОДПІ проведено акцію «День відкритих дверей» для учнів шкіл Свалявського району. Протягом трьох днів Ганна Лендєл – начальник Свалявської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області та Василь Розман – заступник начальника, ознайомлювали учнів із діяльністю Міністерства доходів і зборів України та місцевої податкової інспекції зокрема.

«Саме від сьогоднішніх школярів в майбутньому залежить добробут та економічне процвітання держави. Для цього необхідно змалку формувати в них податкову культуру та високу громадянську позицію. Пройде зовсім небагато часу і, отримуючи стипендію, заробітну плату або іншу форму доходу, вони набудуть статус платника податків, і тому повинні вже тепер усвідомити необхідність добровільно, вчасно та в повному обсязі сплачувати податки», – зазначала Ганна Лендєл.

Керівники податкової інспекції на лекціях повідомили учнів про розроблену навчальну програму та виданий підручник «Основи податкових знань». За допомогою якого вони мають змогу ознайомитись із історією виникнення податків, становленням та розвитком податкової системи в Україні, вивчити свої права та обов'язки, отримати знання про податки та їх значення у житті суспільства.

Значний інтерес у школярів викликала інформація про електронні сервіси, які створені для платників податків, зокрема, «Електронний кабінет платника податків». Не оминули увагою і роботу Центру обслуговування платників Свалявської ОДПІ.

Під час спілкування з фахівцями, учні отримали відповіді на запитання, що їх цікавили: як розпочати власний бізнес, як вибрати системи оподаткування, які є види та ставки податків, як сплачувати податки та як отримати податкову знижку.

Ганна Лендєл, звертаючись до присутніх, наголосила, що саме завдяки роз’ясненням податкового законодавства формуються сумлінні платники податків з високим рівнем податкової культури, спроможні забезпечити дохідну частину бюджету, що є запорукою ефективного розвитку держави.

Тим школярам, які в майбутньому планують здобути економічну освіту, було вручено підручник «Основи податкових знань».

За матеріалами Свалявської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області