Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наша мета – зацікавити молодь

, опубліковано 26 травня 2014 о 17:31

В рамках співпраці із навчальними закладами та з метою виховання податкової культури у молоді фахівці ДПІ у м. Ужгороді провели зустріч «День відкритих дверей» із учнями 10-го класу НВК «Ужгородський економічний ліцей, ЗОШ І-ІІ ступенів».

Заступник начальника інспекції Василь Дюлай розповів учням, що жодна сучасна держава в теперішній час не може існувати та розвиватись без податкової системи. «Враховуючи те, що останнім часом у ЗМІ, соціальних мережах Інтернет, які так любить молодь, з’явилося настільки багато податкової інформації, що учні все більше стали цікавитися цією тематикою. Наш обов’язок – розповісти їм про це», – зазначив Василь Дюлай.

Школярів ознайомили з історією виникнення податкової системи, підрозділами органу доходів і зборів, структурою, його завданнями та досягненнями.

На думку заступника начальника, змалку виховуючи у громадян усвідомлення свого обов’язку, можна досягти високого рівня добровільної сплати податків. Зокрема, фахівці ДПІ розповіли школярам і про подальше наближення податкового законодавства України до законодавства ЄС із урахуванням перспективи поглиблення економічної інтеграції з Європейським Співтовариством.

Завідувач інформаційно-комунікаційного сектору Микола Попович зазначив, що органи Міндоходів – це не тільки механізм забезпечення фінансових надходжень до держбюджету, але і сервісна служба, яка має полегшити та оптимізувати співробітництво громадян, суб’єктів господарювання та держави.

Також податківці ознайомили молодь із змінами, які відбулися у податковому законодавстві нашої держави, адже сьогоднішні школярі та студенти – це наші майбутні платники податків, які повинні орієнтуватися у податковому законодавстві.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області