Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сьогодні – школярі, завтра – платники податків

, опубліковано 28 травня 2014 о 18:07

Саме під таким гаслом фахівці Державної податкової інспекції у Рахівському районі проводять зустрічі з школярами Рахівщини.

Знання про бюджетно-податкову політику держави, механізми оподаткування, елементи податку є необхідними складовими економічного розвитку. Щоб розповісти майбутнім платникам податків про сучасну податкову систему та вагому роль податків у державі, до школярів району завітали посадовці Державної податкової інспекції у Рахівському районі - перший заступник начальника Дмитро Шишвак та заступник начальника Тетяна Папарига.

«З часом ви станете повноцінними учасниками податкових правовідносин. Розуміючи, заради чого сплачують податки і чому вони є основою добробуту держави та суспільства, ви зможете усвідомити необхідність сплати податків. А пройшовши курс з основ податкового законодавства, набудете практичного досвіду економічної поведінки і взаємодії учасників податкових правовідносин, який зможете використовувати як у повсякденному житті, так і в майбутній діловій кар’єрі», – звернулась до школярів Тетяна Папарига.

Школярі уважно слухали розповідь фахівців про історію виникнення податків, оподаткування та основні етапи становлення податкової системи України, брали активну участь в обговоренні питань, ділились враженнями від почутого:

 «Такі знання для нас є надзвичайно необхідними, бо вже тепер ми думаємо над тим, яку професію чи який бізнес будемо обирати, і як сплачені нами податки впливатимуть на побудову та розвиток нашої держави».

Представники Міндоходів вкотре переконалися в необхідності виховання шкільної молоді як майбутніх платників податків. «Щоб держава у майбутньому мала молодих та обізнаних, свідомих громадян, треба дбати вже сьогодні», – зазначили фахівці інспекції.

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області